PAPENDAL - Prestatiemanager Roelant Oltmans zit vrijdag namens NOCNSF bij het vervolggesprek tussen de badmintonbond en het nieuwe professionele badmintonteam Dutch Fource. Dat maakte de badmintonbond maandag bekend.

Het gesprek is een vervolg op de bijeenkomst die de badmintonbond en Dutch Fource, het team van badmintontoppers Yao Jie, Judith Meulendijks, Eric Pang en Dicky Palyama, onlangs hadden.

Tijdens dat gesprek praatten beide partijen, die onlangs in conflict waren over een sponsorovereenkomst, over mogelijke samenwerkingsvormen.

De badmintonbond en Dutch Fource hebben als inzet om gezamenlijk spelers naar de Olympische Spelen in Londen te krijgen.

Sponsorperikelen

De toppers Jie, Meulendijks, Pang en Palyama richtten onlangs een eigen team op. Vanwege de sponsorperikelen tussen de vier en de bond was er voor het kwartet geen werkbare situatie meer.

Ze spanden vorig jaar een kort geding aan omdat ze de vrijheid wilden om bij toernooien met materiaal van hun eigen sponsor te spelen in plaats van met spullen van de geldschieter van de bond. Ze verloren de zaak, maar er loopt nog een bodemprocedure.

Aangezien de tijd richting Londen gaat dringen, besloten de vier hun krachten te bundelen. Ze vinden echter dat ze recht hebben op de financiële steun die de bond van de sportkoepel NOC*NSF krijgt voor de voorbereidingen op de Spelen.