ATLANTA - Atlanta Hawks heeft zich zaterdag (plaatselijke tijd) door een zege op New Jersey Nets verzekerd van een plek in de play-offs van de NBA.

De Hawks, met Al Horford als topschutter (23 punten), wonnen met 98-87.

De club uit Atlanta maakte al in de beginfase het verschil en in het derde kwart bedroeg de voorsprong op een gegeven moment dertig punten. Bij de Nets deed Dan Gadzuric ruim zes minuten mee.

Shooting guard Jamal Crawford van de Hawks reageerde nuchter op het veiligstellen van de play-offs. “Dat was slechts een kwestie van tijd. Maar wel fijn dat we hem nu in de knip hebben.”

Atlanta bezet nu de vijfde plaats in de Eastern Conference.

Dallas wint weer

Dallas Mavericks heeft de derde opeenvolgende zege geboekt. De nummer drie van de Western Conference boekte op bezoek bij Utah Jazz een niet onverwachte 94-77 overwinning.

Bankzitter Jason Terry werd topscorer met 22 punten voor Dallas. Francisco Elson kwam niet in actie voor Utah.

Jazz, de nummer elf van de Western Conference, begon sterk aan het thuisduel en stond bij rust zelfs vier punten voor op de favoriete Mavericks.

De geroutineerde Texanen kropen echter in het derde kwart dichterbij en stelden de overwinning veilig in het vierde bedrijf. Het was de vijfde nederlaag op rij voor Utah.

Benauwde winst Bulls

Chicago Bulls boekte in Milwaukee een benauwde 95-87 overwinning op de Bucks. De thuisploeg speelde sterk en stond lange tijd op voorsprong in het Bradley Center, maar werd in het vierde kwart overklast.

Derrick Rose werd topscorer met dertig punten en zeventien assists voor de Bulls, die hun vierde zege op rij boekten.

Rose schoot in de laatste twee minuten drie keer raak, waarmee de bezoekers twaalf punten achter elkaar scoorden. Chicago leidt in de Eastern Conference, Milwaukee staat op plaats tien. Bucks-guard Michael Redd is hersteld van een slepende knieblessure. Hij zat na 71 duels afwezigheid voor het eerst weer op de bank, maar kwam niet in actie.