DEN BOSCH - Albert Zoer heeft vrijdagavond tijdens Indoor Brabant met zijn ruin Sam weer eens een ouderwetse vorm aan de dag gelegd.

De Drentse springruiter, die met dit dier enkele jaren geleden voor het eerst imponeerde door de Grote Prijs van Rotterdam te winnen, zegevierde nu in Den Bosch in de kwalificatie voor de GP (zaterdag) en de wereldbekerwedstrijd (zondag).

Zoer snelde in een rubriek direct op tijd al na 56,54 seconden foutloos door de finishlijn. Geen van de concurrenten kon aan die tijd tippen. De Australische amazone Edwina Alexander (Cevo Socrates) en Eric van der Vleuten (VDL Groep Utascha SFN) bleven het dichtst in de buurt. Hun achterstand was iets minder dan een seconde.

Top tien

Jeroen Dubbeldam (BMC Van Grunsven Simon) en Wout-Jan van der Schans (Eurocommerce Seoul) behoorden ook nog tot de top tien. Henk van de Pol, die met Abeltje Z als eerste de ring in moest, Leon Thijssen (Tyson) en Piet Raijmakers jr. (Van Schijndel's Rascin) gooiden ook geen balk af, maar waren te langzaam om in aanmerking te komen voor een geldprijsje.

Zoer verdiende met zijn zege 11.000 Zwitserse francs, de valuta voor de springruiters in Den Bosch, ofwel bijna 8500 euro. Hij kreeg de cheque uit handen van burgemeester Ton Rombouts, maar wel op de rug van een ander paard. De bruine Sam stond kennelijk al van de haver te genieten en liet de huldiging over aan een schimmel.