MALAGA - Joost Luiten en Tim Sluiter kenden een moeizame dag tijdens het Open de Andalucía. Luiten mag door, Sluiter moet naar huis.

Het beeld van Luiten na zijn putt op zijn laatste hole van de dag was alleszeggend. De Nederlander plaatste zijn bal op minder dan drie meter voor een afsluitende birdie.

Voor de zoveelste keer bleef de bal echter op bewonderenswaardige wijze buiten de hole en in frustratie hief Luiten zijn handen ten hemel. Alsof hij wilde zeggen, hoe is dit nu mogelijk.

Frustrerend

''Ja, dat dacht ik eigenlijk ook wel. Ik krijg de bal er gewoon niet in de laatste weken en dat is ontzettend frustrerend, zeker als je naar de rest van mijn spel kijkt.''

''Ik sta echt alles recht op de vlag te speren, geef mezelf ontzettend veel kansen, maar benut ze gewoon niet.''

Ondanks het malheur op de greens, wilde Luiten er niet al te lang bij stil blijven staan. ''Nee, dat heeft gewoon geen enkele zin. Je weet dat er in golf periodes zijn dat alles wat je aanraakt er in gaat, en dat het soms precies andersom is. In zo´n periode zit ik nu even.''

''Met de rest van mijn spel ben ik redelijk tevreden en ik heb er alle vertrouwen in dat ze zo ook weer wel gaan vallen. En als dat niet gebeurt, dan tel ik ze gewoon toch'', lachte Luiten nadat hij met een tweede opeenvolgende 69 (-2) het weekend eenvoudig had gehaald.

Waar Luiten nog twee rondes heeft om zichzelf te verbeteren zit het Open de Andalucía er voor Sluiter wel op. Ook de speler van Golf Team Holland kende weinig geluk op de greens, maar verloor de strijd eigenlijk vooral in de slagen naar de green toe.

Geen gevoel

''Ik kon gewoon geen gevoel krijgen op de greens. Sterker, elke keer als ik dacht hem goed geraakt te hebben bleef hij te kort, echt elke keer. Maar als ik dan wat harder sloeg, ging de bal ook meteen ruim voorbij de hole. Heel frustrerend allemaal.''

Anders dan gisteren was de frustratie wel minder duidelijk zichtbaar bij Sluiter die met een rondje 71 met in totaal vier slagen de cut zal gaan missen.

''Dat was ook een van de opdrachten die ik mezelf had gegeven. Hoe je ook speelt, probeer er een beetje van te genieten. Het lukte nog niet echt heel erg goed, maar het ging wel wat beter dan gisteren, want zo´n ronde wil ik gewoon niet nog eens meemaken.''