Vanaf vandaag is Rolf Slotboom de nieuwe woordvoerder en het gezicht van de PokerBond. In zijn kielzog nemen bekende pokerspelers als Rob Hollink, Jasper Wetemans, Fatima Moreira de Melo en Peter Dalhuijsen zitting in de Raad van Advies van de bond.

Met dit besluit hoopt de PokerBond een grotere stem te krijgen in de besluitvorming rond poker dan tot nu toe het geval was.

De PokerBond probeerde de afgelopen jaren een spreekbuis te zijn voor de Nederlandse professionele pokerspelers, maar slaagde daar niet altijd in.

Met Slotboom als boegbeeld en een twintigtal pokerspelers in de Raad van Advies moet dat wel lukken.

De PokerBond wil nu nog meer de belangen behartigen van alle pokerspelers, die door de Nederlandse regelgeving vaak tegen problemen aanlopen.

Belangen behartigen
Slotboom legt uit: "ik heb er alle vertrouwen in dat ik in staat zal zijn om te helpen significante verbeteringen aan te brengen wat betreft online & live, toernooien & cash, amateurs & profs, en niet te vergeten: met betrekking tot de belastingproblematiek of allerhande wetgeving.

Kortom: een zeer uitdagende taak ligt voor mij, waarbij ik reken op breed gedragen steun binnen eigenlijk alle lagen van de Nederlandse pokergemeenschap – wetende dat mijn doel is juist deze belangen zo goed mogelijk te helpen behartigen.”

VVD
Het bericht komt in de week dat Tweede Kamerlid van de VVD, Bart de Liefde, een lans brak voor het legaliseren van pokeren.

"Pokeren wordt door honderdduizenden mensen in Nederland gespeeld, zowel recreatief als professioneel”, aldus De Liefde tegenover NU.nl.

“We vinden dat het een spel moet zijn dat net als klaverjassen en bingo gewoon in de kroeg en bij mensen thuis gespeeld moet kunnen worden.”

PokerBond
Naar verwachting zal de politiek binnenkort met een nieuw voorstel komen wat betreft de regelgeving van het poker in Nederland.

De PokerBond komt binnenkort samen met Slotboom en de Raad van Advies om de inhoud te bepalen van de nieuwe politieke en beleidsmatige richting.