NEW DELHI - Het Nederlands cricketteam heeft maandag bij het wereldkampioenschap in Azië ook de tweede groepswedstrijd verloren. Oranje was in New Delhi niet opgewassen tegen het krachtige bowlen en batten van testland West-Indië.

De ploeg van captain Peter Borren kon tegenover het imposante totaal van 330 runs, voor het verlies van acht wickets, van de tweevoudige wereldkampioen slechts 115 runs zetten. Nederland was na 32 overs all out.

Nederland hoopte tijdens de avondwedstrijd in het Feroz Shah Kotla Stadium opnieuw aan te tonen dat Oranje als klein cricketland wel degelijk op het grote WK thuishoort.

Indruk

In het openingsduel met titelkandidaat Engeland, dinsdag in Nagpur, hadden de manschappen van Borren (VRA) nog grote indruk gemaakt. De Britse professionals passeerden pas in de voorlaatste over de prima score van Oranje (292/6 tegen 296/4).

Tegen West-Indië kwam Nederland er evenwel totaal niet aan te pas. De Caribische ploeg begon getergd aan de tweede groepswedstrijd na het zware verlies met zeven wickets in het openingsduel tegen Zuid-Afrika.

Niet vlekkeloos

Aanvoerder Borren koos na een gewonnen toss voor eerst fielden en dat ging de 'underdog' bepaald niet vlekkeloos af. Pas na precies 100 runs viel het eerste wicket in de zeventiende over. Devon Smith (53 runs) werd op het bowlen van Bernard Loots (HCC) uitgevangen door Wesley Baressi (VRA).

Met Chris Gayle (80 runs) als topscorer, een snelle 60 van Kieron Pollard (vier keer zes, vijf keer vier) en ook een goede bijdrage van Ramnaresh Sarwan (49 runs) kwam West-Indië op het massieve totaal van 330 runs. Van de Nederlandse bowlers eindigde de linkshandige spinner Pieter Seelaar (Hermes DVS) met de beste cijfers: 3-45 in 10.

Zeven runs

Aan bat was Nederland daarna kansloos op de snelle en gevarieerde aanval van West-Indië. Ook Ryan ten Doeschate, tegen Engeland met 119 runs de grote man, kon met slechts zeven runs (lbw) de innings van Oranje niet op gang brengen.

Nummer drie Tom Cooper (55 not out) en nummer acht Mudassar Bukhari (24) voorkwamen nog wel een totale ineenstorting van de Nederlandse ploeg.

Persoonlijk succes

Bowler Kemar Roach boekte in de slotfase nog een mooi persoonlijk succes. Hij rekende met drie opeenvolgende ballen de wickets in van Seelaar, Loots en Berend Westdijk. Zo'n hattrick komt niet vaak voor in WK-cricket. Roach pakte tegen Nederland liefst zes wickets.

Oranje speelt donderdag in Mohali (India) de derde groepswedstrijd tegen Zuid-Afrika. ''Ik weet niet waardoor dit kwam. Na de goede prestatie tegen Engeland stonden we er nu niet. We zijn echter in staat om ons in een paar dagen tijd te herstellen'', keek aanvoerder Borren terug op de inmaakpartij.