AMSTERDAM - De hockeyers komen de winterstop uit met een inhaalronde. Op het programma stonden drie en een halve wedstrijden. Hockey.nl zet zoals altijd de uitslagen en gevolgen kort op een rijtje.

Tilburg-Laren 0-3 (0-2)
Door een eenvoudige zege op Tilburg, dankzij onder meer twee doelpunten van Roderik Huber, is Laren terug in het linkerrijtje van de Rabo Hoofdklasse. De thuisploeg kon onder leiding van de interimcoach Roger van Gent geen potten breken en blijft de rode lantaarndrager. Maar het gat met nummer elf HDM is na twaalf wedstrijden slechts twee punten.

>>Klik hier voor de details

Kampong-Pinoké 3-4 (0-0)

In 35 minuten - de eerste helft was in december al gespeeld - boden Kampong en Pinoké het publiek waar voor de gratis toegang. De Utrechtse formatie kwam binnen twintig minuten op een 2-0 voorsprong door treffers van Constantijn Jonker en Melchior Looijen, maar de Steekneuzen bogen de achterstand met vier doelpunten in zeven minuten om. Het gat tussen beide teams op de ranglijst is nu zes punten in het voordeel van Pinoké, dat gedeeld vierde staat en dus volop in de race is voor een plaats in de play-offs.

>>Klik hier voor de details.

Den Bosch-HGC 4-3 (1-2)
Het duel tussen de nummer tien en negen van de ranglijst was lang spannend. Den Bosch ging er uiteindelijk met de drie punten vandoor door onder meer twee goals van routinier Matthijs Brouwer. De Bosschenaren kwamen door de overwinning op de ranglijst naast HGC, waardoor de vice-landskampioen serieus rekening moet gaan houden met promotie-degradatiewedstrijden. De vraag hoe lang HGC-coach Jorge Dabanch nog in het zadel mag blijven zitten, lijkt dan ook gerechtvaardigd.

>>Klik hier voor de details


Rotterdam-SCHC 1-2 (1-1)
Een gevoelige nederlaag voor Rotterdam op eigen veld tegen SCHC. Bjorn Kellerman tekende bij de Bilthovenaren voor het winnende doelpunt. Stichtse nestelt zich door de zege in het linkerrijtje en is streekgenoot Kampong voorbij. Rotterdam zag Pinoké langszij komen en weet dat de strijd om een ticket voor de play-offs een heel zware gaat worden.

>>Klik hier voor de details