Johan van Til is als beste Nederlander geëindigd op de EPT van Kopenhagen. Hij werd 51ste en verdient € 7.377. Al met al een teleurstellende prestatie van de Nederlanders die vijfduizend euro betaalden voor het toernooi van de European Poker Tour, maar Van Til valt weinig te verwijten.

Veel Nederlandse pokerspelers waren al niet naar Denemarken gekomen, vanwege het sterke spelersveld.

Voor Nederlands pokersucces lijkt EPT Snowfest, eind maart in Oostenrijk, een betere lokatie. Het toernooi dat wintersport en pokeren combineert, trok vorig jaar veel Nederlanders.

Zweden
Op dag 3 in Kopenhagen moest Van Til met weinig chips all-in gaan met acht negen, maar werd gecalld door de Zweed Michael Tureniec die met een paar tienen de betere hand had en dat bleef zo na vijf kaarten.

De Zweden domineren vooralsnog het toernooi. Van de top-4 zijn chipleader Per Linde (1,6 miljoen chips) Joel Nordkvist en Michael Tureniec allen Zweeds en wist alleen de Duitse Team PokerStars Pro Florian Langmann zich tussen de Scandinaviërs te nestelen in de top van het klassement.

Vrijdagmiddag gaan 24 spelers, waaronder vijf Zweden en zeven Denen, op zoek naar een plek aan de finaletafel waar de winnaar een half miljoen euro verdient.