KOPENHAGEN - Altijd zijn er wel een paar Nederlandse pokerspelers die op een toernooi van de European Poker Tour uit de startblokken schieten, om op dag 2 met een grote stapel chips terug te komen. In Kopenhagen is dit niet het geval.

Het kan te maken hebben met het sterke spelersveld. "Er zitten hier geen makkelijke tafeltjes tussen", vertelde Paul Berende (foto) gisteren al in Kopenhagen.

Online kanon Johan van Til deelt zijn mening: "Natuurlijk zijn er altijd een paar mindere bij, maar over het algemeen zitten hier heel veel goede spelers."

Berende kon vandaag al snel zijn spullen pakken, toen zijn paartje koningen het verloor van een paar azen. Zijn reactie: "Nu ben ik voor tien minuten pokeren mijn bed uitgekomen. Ik ga maar weer terug naar mijn kamer."

2 miljoen
De Nederlandse hoop is nu gevestigd op Johan van Til, Bjorn Verbakel, Tom Heltzel en Mick Noya. Van Til staat bekend als een van de beste online pokerspelers, die live nog geen grote prijzen heeft gepakt, terwijl iedereen dat wel had verwacht.

De overgebleven Nederlanders spelen nog voor een prijzenpot van twee miljoen euro, waarvan een kleine half miljoen naar de winnaar gaat.