APELDOORN - Dafne Schippers heeft zich zaterdag bij de Nederlandse indoorkampioenschappen verzekerd van de titel bij het verspringen. De 18-jarige atlete uit Utrecht deed dat met een nationaal juniorenrecord van 6,20 meter.

Schippers geldt als een van de grootste talenten uit de Nederlandse atletiekwereld.

Vorig seizoen was ze al nationaal indoorkampioene op de sprint en werd ze in het Canadese Moncton wereldkampioene bij de junioren op de meerkamp.

Schippers bleef in Apeldoorn bij het verspringen Femke Klop (6,01 m) en Annelies Fortuin (5,90) voor.

Polsstokhoogspringen

Het polsstokhoogspringen bij de vrouwen werd gewonnen door Rianna Galiart, die over 4,11 meter ging.

Dat deed ook Leonie Schilder, maar die had meer pogingen nodig. Jose Schoenmaker kreeg brons voor 3,51 meter.

EK indoor

Schippers doet over drie weken ook mee aan de Europese indoorkampioenschappen.

In Parijs komt ze uit op de 60 meter, waar ze zich twee weken geleden met een toptijd van 7,28 seconden in Luxemburg voor kwalificeerde.

''Ik heb niet echt een doel'', keek het 18-jarige talent zaterdag in Apeldoorn vooruit naar Parijs.

''Ik wil er gewoon hard lopen. Dan zie ik wel of dat dat voldoende is voor de halve finale en eventueel de finale.''

Meerkamp

Schippers voelt zich een echte meerkampster, de sprint is voor haar bijzaak. De pupil van Bart Bennema weet dat snelheid een voorname rol speelt in de meerkamp.

''Je hebt snelheid nodig op de meerkamp, de sprint is dan leuk om erbij te doen'', zei ze in Apeldoorn, waar ze zich zaterdag moeiteloos plaatste voor de finale op de 60 meter van zondag.

Een meerkamp in de winterperiode zal de Utrechtse niet doen. ''Ik heb al jaren wat last van mijn knieën en indoor is niet zo belangrijk. Daarom geen meerkamp in de winter.''

Progressie

Van de EK indoor in Parijs hoopt ze vooral wat te leren. Het wordt haar eerste seniorentoernooi. ''Mooi om mee te maken. Ik hoop er wat te leren."

"Mijn eigenlijke doel vormen de Olympische Spelen van Rio in 2016, maar de afgelopen jaren heb ik elk seizoen steeds een flinke progressie gemaakt. Mischien gaat het allemaal wel wat sneller.''