POZNAN – De Nederlands zaalmannen hebben zich knap hersteld van de deceptie van vrijdagavond, toen Oranje wel won van Polen, maar een treffer te weinig maakte om de halve finale te halen. In de strijd om de vijfde plaats werd Engeland vrij gemakkelijk verslagen: 4-2.

Nederland, met reservekeeper Vincent van de Peppel in de basis, was duidelijk van plan om het sterke optreden op het wereldkampioenschap af te sluiten met een overwinning.

Al na twee minuten zette Robert Tigges die bedoelingen kracht bij door uit de ‘Keller-corner’ (een door assistent-bondscoach Florian Keller bedachte strafcornervariant) de 1-0 te maken.

De goalgetter verdubbelde de score in de zesde minuut door zijn vijftiende doelpunt van het toernooi te maken: 2-0. Vijf minuten voor rust legde Robbert van de Peppel de bal voor de stick van Maurits Hertzberger, die simpel kon scoren: 3-0.

Controle

Mocht Engeland nog hoop hebben op een goed resultaat, dan vervloog die kort na de pauze toen Tigges de Keller-corner nog een keer met succes afrondde: 4-0.

Oranje hield de wedstrijd daarna onder controle, hoewel het vijf minuten voor tijd toch een tegentreffer moest incasseren toen de boomlange Richard Mantell een strafcorner benutte: 4-1.

De Britten zetten daarna alles op alles en wisselden zelfs de keeper voor een zesde veldspeler. Dat leverde nog de 4-2 op van Richard Alexander, maar daar bleef het bij.