DUBAI - Maarten Lafeber heeft op de derde dag van de Desert Classic in Dubai een eindklassering in de top tien binnen bereik gebracht.

De Nederlandse golfer voltooide de achttien holes zaterdag onder moeilijke omstandigheden (verraderlijke wind) in 68 slagen (vijf birdies en een bogey).

Zijn totaal van 211 betekende een reuzensprong voorwaarts.

Lafeber is nu dertiende, op slechts twee slagen van de spelers die de vierde plaats delen. Onder hen de Amerikaan Tiger Woods.

Nederlanders

De tot dusver zeer regelmatige jongeling Floris de Vries handhaafde zich met een keurige 71 (21e met 212) tussen de grote jongens.

Robert-Jan Derksen daarentegen had een slechte dag. Op de twaalfde hole, een par-4, verspeelde hij liefst vier slagen. Met 219 doet hij niet meer mee om de serieuze prijzen.

Leiders

De Deen Anders Hansen achterhaalde met een ronde van 71 de Zuid-Afrikaan Thomas Aiken en de Noord-Ier Rory McIllroy. De laatste noteerde zaterdag vijf bogeys en maar één birdie.

De drie leiders hebben 208 slagen gedaan, één minder dan zeven achtervolgers. Woods is een hen.

Woods

De Amerikaan, na een jaar vol schandalen op weg omhoog, voldeed precies aan het baangemiddelde maar kon moeilijk tevreden zijn.

Woods speelde zeer wisselvallig getuige zijn scorekaart met daarop een eagle, vier birdies, vier bogeys en een dubbele bogey.

Ter vergelijking, de Spanjaard Alvaro Velasco won 54 plaatsen door zeven birdies te slaan en geen enkele bogey. Hij hoort nu plotseling bij de kanshebbers.