NEW YORK - De basketballers van de Cleveland Cavaliers hebben na 26 nederlagen op rij eindelijk weer eens een overwinning kunnen vieren.

De 'tobclub' van de NBA versloeg de Los Angeles Clippers vrijdagavond met 126-119. Dat gebeurde pas in de verlenging.

 De zege kwam precies op tijd. Nu is Cleveland tenminste niet alleen 'recordhouder aanhoudend verliezen' in de Amerikaanse sport.

In het verleden steeg de American footballers van de Tampa Bay Buccaneers (1976-77) en de honkballers van de Louisville Colonels (1889) het schaamrood naar de kaken wegens dezelfde negatieve reeks.

Stijf onderaan

Veel reden tot feest zagen de 'Cavs', de voorbije maand omgedoopt tot de 'Cavalosers', niet. De club blijft in zijn divisie stijf onderaan met op de balans slechts negen overwinningen tegen 45 nederlagen.

In het eerste LeBron-loze tijdperk - superster LeBron James verhuisde na zeven jaar Cleveland naar de Miami Heat - komt het dus niet meer goed.

De geplaagde coach Byron Scott reageerde dan ook ingetogen na het duel met de Clippers, dat vooral dankzij de inbreng van Daniel Gibson (een driepunter en zes rake vrije worpen ver in de extra tijd) positief uitviel.

''Bitterzoet'', omschreef Scott de nasmaak. ''Ik ben blij dat die aap van onze rug af is. Met nog een minuut op de klok zei ik dat als we voorheen zo hard hadden geknokt we veel vaker zouden hebben gewonnen. Ik eis van de spelers dat ze dat blijven doen.''

Elson

'LeBrons Leftovers' wonnen dus, James zelf was tegen de Detroit Pistons niet zo op dreef met zestien punten en acht rebounds. De Heat won desondanks vrij simpel met 106-92.

Francisco Elson, hersteld van een knieblessure, verloor met de Utah Jazz in Salt Lake City van de Phoenix Suns: 83-95. De Rotterdammer speelde bijna 11 minuten maar liet daarin slechts één mislukt schot noteren. Hij greep wel drie rebounds.