ARNHEM - Tafeltennisster Linda Creemers is er vrijdag in geslaagd zich te plaatsen voor het wereldkampioenschap, van 8 tot en met 15 mei in Rotterdam.

Bij het eerste kwalificatietoernooi stelde ze haar deelnamebewijs vrijdag veilig door Yana Timina met 4-2 (8-11 11-5 11-6 11-4 5-11 11-4) te verslaan. ''Ik ben blij dat het direct gelukt is en dat ik niet nog twee toernooien hoef te spelen'', aldus Creemers na afloop.

Door blessures was het startgerechtigde deelnemersveld van elf vrouwen behoorlijk uitgedund. Uiteindelijk kwamen er slechts vijf in actie op het Nationaal Sportcentrum.

Goede kanshebsters op deelname aan het WK, zoals Europees jeugdkampioene Britt Eerland en Carla Nouwen, richten zich op het tweede en derde kwalificatietoernooi. Naast Creemers en Timina streden vrijdag ook Suzanne Dieker, Monique Posthuma en Nikki Eerland mee.

Bij de mannen stelde Casper ter Lüün een WK-ticket veilig. De 20-jarige speler versloeg in de eindstrijd Wai-Lung Chung met 4-0. Eerder plaatsten Michel de Boer, Daan Sliepen en Barry Wijers zich voor het WK.