DUSSELDORF - Arnoud Okken kan zich opmaken voor de Europese indoorkampioenschappen. De atleet voldeed vrijdagavond in Düsseldorf op de 800 meter aan de eis tot vormbehoud.

Okken finishte in de b-race als derde in 1.49,27, waar hij door zijn goede prestatie vorig jaar op de EK outdoor in Barcelona onder de 1.49,50 moest lopen.

De Hongaar Tamas Kazi won vrijdagavond in 1.48,98. Gregory Sedoc kwam in de finale van de 60 meter horden ten val en leek een hamstringblessure opgelopen te hebben.

Bronchitis

Voor Okken was de eerste indoorwedstrijd van deze winter. De Europese indoorkampioen van 2007 kampte de afgelopen weken met een bronchitis. De Europese indoorkampioenschappen zijn dit jaar van 4 tot en met 6 maart in Parijs.

Ook Marcel van der Westen en Gregory Sedoc liepen in Düsseldorf. Van der Westen hoeft, net als Okken, door een goed EK slechts vormbehoud te tonen op de 60 meter horden om naar de EK indoor te mogen.

Van Van der Westen wordt 7,75 seconden verwacht. Daar kwam hij vrijdagavond niet aan. In zijn serie eindigde hij als vijfde in een matige 7,91 seconden.

Gregory Sedoc

In de andere serie liep Sedoc, die zich al heeft geplaatst voor de EK indoor, met 7,67 seconden naar een plaats in de finale van de 60 meter horden. Daarin ging het helemaal mis.

Op de voorlaatste horde raakte Sedoc volledig uit balans, waardoor hij bij de laatste horde ten val kwam. De Europese indoorkampioen van 2007 greep naar zijn linkerhamstring. Hij lag nog minutenlang op de baan. De winst was voor de Tsjech Petr Svoboda in 7,57 seconden.

Rene Stokvis bleef in de b-race van de 1500 meter met 3.46,66 (zesde) ver verwijderd van de limiet voor de EK indoor.