Peter Eastgate gaat weer pokeren. Zo onverwacht als hij stopte, keert de winnaar van de World Series of Poker van 2008 weer terug aan de pokertafel. De 25-jarige Deen was helemaal opgebrand na zijn winst in Las Vegas en alle verplichtingen die daarbij kwamen kijken.

Sinds juli vorig jaar was hij een pokerspeler in ruste, maar volgende week doet Eastgate alweer mee aan de European Poker Tour in Kopenhagen.

Weg kwijt

"Soms voel je je helemaal verloren in je leven, wordt je op een dag wakker en herken je jezelf niet meer terug." Was getekend Peter Eastgate, volgens de officiële persverklaring van PokerStars. Hij is heel open over zijn situatie: "Zo voelde ik me afgelopen zomer. Voordat ik de WSOP won in 2008 pokerde ik veel en had ik lol met mijn vrienden en familie. Toen ik wereldkampioen werd, veranderde alles. Twee jaar lang stond ik de spotlights, deed ik duizenden interviews en reisde ik van pokertoernooi naar pokertoernooi. Ik verloor het belangrijkste in mijn leven: mezelf."

Liefde voor het spel
De openhartige verklaring is bijzonder binnen het poker, waar de voornamelijk introverte mannelijke spelers nog eerder hun pokerkaarten laten zien dan dat ze openhartig vertellen wat ze bezig houdt. Eastgate is acht maanden gestopt met poker, is veel met familie en vrienden opgetrokken en besloten dat hij poker eigenlijk nog heel leuk vindt. Hij had behoefte aan een pauze.

Comeback
Zelf beschrijft hij de terugkeer naar het spel wat hem zo beroemd maakte niet als een comeback. "Ik wil dit geen comeback noemen, omdat ik altijd wist dat er een goede kans dat ik weer zou gaan spelen." Over het verkopen van zijn gouden WSOP-bracelet is hij ook duidelijk. "Ik wilde de status van de World Series of Poker niet verkleinen door mijn bracelet te verkopen. Ik verkocht de bracelet om geld in te zamelen voor UNICEF en dat is gelukt met de verkoop voor 100 duizend dollar."

We zien de talentvolle pokerspeler weer terug in Kopenhagen. Daarna speelt Eastgate het NBC Heads-Up Championship.