GARMISCH-PARTENKIRCHEN - Anna Fenninger heeft vrijdag bij de wereldkampioenschappen in Garmisch-Partenkirchen de titel op de supercombinatie veroverd.

Na de afdaling en slalom kwam de Oostenrijkse uit op een tijd van 2.43,23. Ze bleef hiermee de Sloveense Tina Maze (2.43,32) en de Zweedse Anja Pärson (2.43,50) voor.

De niet volledig fitte Maria Riesch eindigde buiten de medailles. De Duitse werd elfde in 2.45,14. De Amerikaanse Lindsey Vonn startte nog wel op de afdaling, maar deed vanwege fysieke problemen niet mee op de slalom.

De Oostenrijkse Elisabeth Görgl ging aan de leiding na de afdaling, maar kon deze positie niet vasthouden. Ze kwam met 2.44,12 uit op de vijfde plaats.

Voor gevochten

''Ik kan het gewoon niet geloven'', stamelde Fenninger na haar succesvolle optreden. ''Het was lastig, want de piste was erg slecht. Maar ik heb er voor gevochten. Ik wilde aan iedereen laten zien dat ik het op de slalom kon doen."

"Maar als je nu tegen mij zegt dat ik wereldkampioen ben, kan ik het niet geloven. Het moet nog steeds tot mij doordringen.''

Twaalfde plak

Maze behaalde haar tweede zilveren medaille na haar tweede plaats twee jaar geleden op de reuzenslalom. ''Ik had al verwacht dat Anna het goed zou doen. Ik ben tevreden met mijn tweede plek'', zei de Sloveense. Voor Pärson was het haar twaalfde plak bij een WK. ''Iedere medaille is iets bijzonders. Ik wist dat ik de slalom goed moest doen, maar maakte twee fouten.''

De niet volledig fitte Maria Riesch eindigde buiten de medailles. De Duitse werd elfde in 2.45,14.

''Ik moet het accepteren. Ik heb mijn best gedaan maar het was niet genoeg. Het is vervelend dat ik ziek ben, maar gelukkig heb ik al een medaille. Ik hoop dat het de komende dag beter gaat.''

Fysieke problemen

Lindsey Vonn startte nog wel op de afdaling, maar deed vanwege fysieke problemen niet mee op de slalom.

''Ik ben nog steeds niet 1100 procent fit. Aan het einde van afdaling was ik niet meer geconcentreerd. Het had daarom geen zin op de slalom te starten.'' Ze wil zondag wel haar titel op de afdaling verdedigen.