AMSTERDAM - Rory McIlroy gaat na vrijdag aan de leiding bij de Dubai Desert Classic. Met een aantal birdies meldde hij zich naast Thomas Aiken op -10.

Op de slothole wist de Noord-Ier een birdie op een par-5 te maken, en met een 68 (-4) en een totaal van -11 is hij nog steeds leider in Dubai.

Aiken heeft nog steeds niet gewonnen op de Europese Tour, maar is met zes top vijftien finishes in zeven starts duidelijk in goede vorm. "Ik ben regelmatig in contention, maar weet het nog niet af te maken. Maar als ik zo blijf spelen, gaat dat wel gebeuren."

Ook Tiger Woods was tevreden na een foutloze 66 (-6). “Ik heb mezelf weer helemaal in het toernooi gespeeld”, aldus de nummer drie van de wereld. “Ik sloeg de bal een stuk beter en de greens waren gewoon perfect.”

Solide

Woods staat na twee ronden op een totaal van -7, goed voor een gedeeld vijfde plaats. “Ik speelde solide en maakte veel minder fouten dan gisteren. Het was belangrijk om een goede ronde neer te zetten.”

Westwood, die vorige week de cut miste, is nog steeds op zoek naar de goede vorm. “Ik ben teleurgesteld hoe ik de bal de afgelopen twee dagen sla" aldus de nummer één van de wereld.

"Je krijgt kansen op deze baan, maar dan moet je ze wel pakken.” Westwood staat na 70 (-2) op een totaal van -5.

Nederlanders

Drie Nederlanders haalden het weekend in de Dubai Desert Classic. Robert-Jan Derksen (70) eindigde sterk met een eagle op de slothole en staat op -1. Maarten Lafeber (72) sloot af met een birdie op hole-9 - een van de moeilijkste holes van de baan - en is er op -1 ook bij in het weekend. 

Ook Floris de Vries mag nog twee ronden spelen na een 70 (-2) en een totaal van -3. Joost Luiten miste net als vorige week de cut en zal deze ronde (77) vooral snel willen vergeten.