GARMISCH-PARTENKIRCHEN - Elisabeth Görgl heeft vrijdag bij de wereldkampioenschappen ski in Garmisch-Partenkirchen in de strijd om de titel op de supercombinatie de leiding genomen na de afdaling. De Oostenrijkse was met een tijd van 1.49,27 de snelste in deze discipline.

De Zwitserse Dominique Gisin zette met 1.49,53 de tweede tijd neer voor de Zweedse Anja Pärson (1.49,54). Vrijdagmiddag volgt voor de vrouwen het tweede onderdeel, de slalom.

De Duitse Maria Riesch ondervond te veel hinder van haar virusinfectie. Ze was precies twee seconden langzamer dan Görgl. De ook niet fitte Amerikaanse Lindsey Vonn ging in een tijd van 1.50,87 naar beneden.

Vonn besloot na de afdaling niet mee te doen aan de slalom. ''Ik ben nog steeds niet 100 procent fit. Ik doe de slalom niet. Ik kon me aan het einde van de race op de afdaling niet goed genoeg concentreren'', aldus Vonn. Ze wil zondag wel haar titel op de afdaling verdedigen.

Riesch gaat er nog wel voor op de slalom. ''Ik weet dat mijn kansen niet fantastisch zijn, maar ik zal alles geven'', zei de Duitse.