AMSTERDAM - Van de vroege starters op de tweede dag van de Dubai Desert Classic maakte Tiger Woods de meeste indruk. De nummer drie van de wereld maakte zowel voor als na de turn drie birdies.

Donderdag won hij ook zes slagen op de par-72 van de Emirates Golf Club, maar moest hij er ook weer vijf inleveren. Vrijdag was hij foutloos en met een totaal van -7 staat hij vooralsnog in de bovenste regionen van het leaderboard.

Lee Westwood en Martin Kaymer, konden de ontketende Woods niet volgen. De nummer een van de wereld bleef het best in het spoor met een 70 (-2) en handhaaft zich met een totaal van -5 vooralsnog in de top-10.

Wereldranglijst

Kaymer maakte drie birdies en twee bogeys voor een 71 (-1) en een totaal van -4. De Duitser moet winnen of tweede worden om een kans te maken om Westwood op de wereldranglijst voorbij te gaan.

Robert-Jan Derksen balanceerde het grootste deel van de dag buiten de cutlijn, maar keerde zijn ronde op de slothole in een keer om. Net als Tiger gisteren maakte hij een eagle op de par-5 achttiende hole.

De 70 (-2) brengt de Nederlander onder par (-1 totaal), waarmee hij zichzelf heel goede kansen geeft om er ook in het weekend bij te zijn. Na de ochtendronde is Derksen te vinden op een plek net buiten de top veertig.

De Vries

Van de overige landgenoten kwam rookie Floris de Vries het beste uit de startblokken. De Apeldoorner begon sterk met een birdie op hole 10 (par-5), zijn eerste van de dag. Ook op de tweede par-5, hole 13, maakte de Vries goed gebruik van zijn lengte, birdie. Na zes holes is De Vries -2.

Maarten Lafeber begon minder goed met een bogey op zijn tweede hole. De meest ervaren Nederlander op de Europese Tour won de verloren slag twee holes later echter weer terug. Na zes holes staat hij level par.

Joost Luiten kent een wisselvallig begin van zijn ronde. Met drie bogeys en een birdie in zijn eerste zeven holes staat hij voorlopig op +2 voor het toernooi en twee slagen van de cutline.