BOSTON - Ray Allen heeft donderdag (plaatselijke tijd) in de wedstrijd tegen Los Angeles Lakers zijn 2561e driepunter in de NBA gemaakt. Daarmee loste hij Reggie Miller af als recordhouder.

Het bleek echter niet genoeg voor een zege, want de Lakers wonnen uiteindelijk met 92-86 van de Boston Celtics.

Allen tekende aan het einde van het eerste kwart voor zijn historische driepunter. Het leverde de ervaren guard een staande ovatie op van de Celtics-fans. Miller, voormalig guard van Indiana Pacers, was overigens in Boston aanwezig om te zien hoe hij zijn record kwijtraakte.

Allen eindigde uiteindelijk op twintig punten. Bij de Lakers, regerend kampioen in de NBA, was Kobe Bryant het beste op schot met 23 punten. Pau Gasol droeg twintig punten bij aan de zege.

Magisch moment

''Ik wist dat ik maar twee driepunters nodig had om het record in handen te krijgen'', aldus Allen. ''Al was het in deze wedstrijd niet gebeurd, dan wel in de volgende. Die tweede driepunter verliep voor mij bijna in slow motion. Het was absoluut een magisch moment.''

Golden State Warriors, zonder Dan Gadzuric, verloor met ruime cijfers bij Phoenix Suns (112-88). Carmelo Anthony leidde Denver Nuggets met liefst 42 punten langs Dallas Mavericks, al was de zege heel nipt: 121-120.

Arron Afflalo besliste het duel in de laatste seconde. De Nuggets maakten zodoende een einde aan een serie van tien overwinningen op rij van de Mavericks.