WILLEMSTAD - Premier Gerrit Schotte van Curaçao heeft donderdag een brief gestuurd naar zijn collega's in Nederland, Sint Maarten en Aruba met het verzoek om steun in de strijd voor olympische erkenning van Curaçao. Dat heeft de voorlichtingsdienst van Curaçao donderdag bekendgemaakt.

Na het opheffen van de Nederlandse Antillen in oktober vorig jaar kunnen sporters uit Curaçao en Sint Maarten onder de vlag van Nederland of onder een neutrale vlag uitkomen op de Olympische Spelen van Londen (2012).

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) erkent het Nederlands Antilliaans Olympisch Comité niet meer en wil de Curaçaose Sport & Olympische Federatie geen olympische status geven.

Steun

Schotte wil nu binnen het Koninkrijk steun krijgen om de Curaçaose federatie toch olympische erkenning te laten krijgen.

In de brief aan onder anderen premier Mark Rutte stelt Schotte dat de gemeenschap van Curaçao er recht op heeft dat ze vertegenwoordigd is met een eigen vlag en volkslied tijdens olympische wedstrijden.