POZNAN - Als een van de laatsten verliet Maurits Hertzberger de cooling-down van de Nederlandse mannen na de verloren wedstrijd tegen Duitsland (8-5).

De middenvelder, die tegen Duitsland twee keer trefzeker was, werd door fysio Bas van der Pol alweer klaargestoomd voor het volgende WK-duel, tegen Australië.

"Ons plannetje werkte in de eerste helft", zegt de Rotterdammer. "Ik kan niet precies zeggen wat onze tactiek was, maar we hadden iets bedacht om onder de Duitse druk uit te komen. En misschien waren zij niet helemaal scherp. Het was goed om te zien dat we de kansen ook afmaakten. Scoren is soms een issue bij ons."

Klasse

"Na rust zetten zij aan. Of tonen ze hun klasse. Hoe dan ook, het is zonde dat we in de eerste twee minuten na rust de wedstrijd verliezen." Lachend: "Maar het is belangrijker dat we zondag van ze winnen. Nu moeten we deze wedstrijd loslaten en ons richten op Australië."

"We gaan terug naar hotel om daar te eten en te rusten. Ik denk dat de Australiërs aan de wedstrijd beginnen, zoals we ze kennen. Ze zetten veel druk, gaan er met veel energie vol op. Het zijn geen koekenbakkers, die Aussies."