POZNAN - Tevreden stapte zaalbondscoach Robin Rösch van het veld na de 8-5 nederlaag van Oranje tegen WK-topfavoriet Duitsland. De keuzeheer, die vandaag zijn veertigste verjaardag viert, was blij dat zijn team zo lang stand hield.

“Ik ben heel tevreden over onze prestatie”, laat Rösch na het eerste WK-verlies van Oranje weten. “Nu blijkt wel weer hoeveel talent er in dit team zit. Er is veel geloof en vertrouwen. Of ik verwacht had dat we zo goed mee konden komen? Ik had het gehoopt.”

Na de eerste helft, waarin Nederland de wereldkampioen indoor aardig bij kon benen, trok Duitsland na rust de wedstrijd na zich toe. “We hebben te veel kleine fouten gemaakt. Zo hebben we bijvoorbeeld te veel balverlies geleden. Duitsland heeft die foutjes afgestraft.”

Australië volgende tegenstander

Rösch werd donderdagochtend al door zijn team in het zonnetje gezet. “De jongens hebben een liedje voor mij gemaakt. Ze hebben voor mij gerapt. Dat vond ik geweldig.”

De verjaardag van de bondscoach kan mogelijk nog feestelijker worden als donderdagmiddag (17.30 uur) Nederland een goed resultaat neerzet tegen Australië. Beide ploegen maken nog kans op een plaats in de halve finale.