POZNAN – De Nederlandse zaalhockeymannen waren donderdag een helft lang dichtbij een stunt tegen titelverdediger Duitsland. Oranje kwam met 4-2 voor, ging rusten met 4-4 maar boog na rust het hoofd voor de topfavoriet: 8-5

Regerend wereldkampioen Duitsland zette al na een minuut de toon in de aantrekkelijke wedstrijd. Een slordigheidje in de Nederlandse defensie werd koelbloedig afgestraft door aanvaller Matthias Witthaus.

Maar Nederland sloeg terug en kwam door twee treffers van Maurits Hertzberger na zes minuten op een 2-1 voorsprong. Robert Tigges zorgde vlak daarna voor de derde Oranjetreffer.

Initiatief

Via Moritz Fürste verkleinde Duitsland de marge, maar een rake strafcorner van Mirco Pruyser leverde Nederland na een kwartier spelen een 4-2 voorsprong op. Een stunt hing in de lucht. Voor de rust kwam Duitsland door doelpunten van Benjamin Wess en Thilo Strahlkowski op gelijke hoogte: 4-4.

In de eerste twee minuten van de tweede helft verspeelde Oranje de wedstrijd. Aanvallers Witthaus en Christopher Zeller (uit een strafcorner) zetten Duitsland op een 6-4 voorsprong. Onze oosterburen hielden het initiatief en liepen via opnieuw Witthaus en Oskar Deecke uit naar 8-4.

In de slotfase, waarin Deecke en Willem Hertzberger tegen een gele kaart opliepen, krabbelde Nederland weer op. Een minuut voor tijd gaf Tigges uit een strafbal de score een iets dragelijker aanzien: 8-5.