POZNAN - Jolanda Plijter maakte woensdag niet het mooiste doelpunt uit haar loopbaan, maar belangrijk was haar treffer wel. De 3-1 van Plijter betekende het definitieve einde van het hardnekkige Tjechische verzet.

"Mooi was ‘ie inderdaag niet", zei Plijter lachend over haar ietwat gelukkig rollertje dat zowaar in het doel belandde. "Maar ik heb wel hard gejuicht. Want het was een belangrijke. Ik was er blij mee."

Bijna scoorde Plijter daarna nog wel een wonderschone treffer, maar de aanvaller zag haar inzet tegen de paal gaan. Als 'goedmakertje' verzorgde ze daarna de assist van de 4-1, gescoord door Belle van Meer.

Videobeelden

Het was duidelijk dat Plijter in haar element was en zo voelde ze dat zelf ook. "Dit soort wedstrijden vind ik het leukste om te spelen. Het was een soort schaken. Je moet steeds zoeken naar de ruimtes. Hier komen de echte zaalhockeypatronen terug. Toen we vanmorgen videobeelden van Tsjechië bekeken dacht ik al: Yes, dit wordt leuk!"

De kans is groot dat de ervaren zaalinternational donderdag weer een partijtje mag ‘schaken’. Dan staat namelijk de kraker tegen Europees kampioen Oekraïne - medekoploper van Oranje in poule A - op het programma.

"Tegen Oekraïne wordt het inderdaad waarschijnlijk weer zo’n wedstrijd. Leuk. Laat maar komen."