TORONTO - De San Antonio Spurs hebben woensdagavond (plaatselijke tijd) hun zoveelste zege geboekt in de NBA. De fiere koploper in de Western Conference won met 111-100 van Toronto Raptors.

DeJuan Blair was de uitblinker bij Spurs met 28 punten en 11 rebounds. George Hill was goed voor 18 punten.

Chicago Bulls zette onder aanvoering van Derrick Rose Utah Jazz met 91-86 opzij. Rose scoorde 29 punten en was vooral op schot in de slotfase van het duel. Bij Jazz ontbrak Francisco Elson. De Rotterdammer heeft een knieblessure.

Golden State Warriors won met 116-114 van Denver Nuggets. Monti Ellis maakte liefst 37 punten voor de Warriors, bij wie Dan Gadzuric op de bank bleef.

Ellende

Aan de ellende bij Cleveland Cavaliers lijkt geen einde te komen. De ploeg is al recordhouder in de NBA met de meeste nederlagen op rij en woensdagavond kwam er opnieuw één bij. Detroit Pistons bezorgde de ploeg de 26e opeenvolgende verliesbeurt: 103-94.

Coach Byron Scott was woedend. ''Ik kan best goed tegen mijn verlies en zeker als onze jongens er keihard voor blijven werken."

"Maar ik kan er niet mee overweg als spelers er niet voor vechten. We zijn profs en een zekere trots in wat we doen lijkt me noodzakelijk. Van trots heb ik vanavond niets gezien.''