ROTTERDAM - Voor publiekstrekker Andy Murray is het ABN AMRO World Tennis Tournament na de eerste ronde al voorbij, hij verloor met 6-4, 6-1 van de Cyprioot Marcos Baghdatis.

De Britse nummer vijf van de wereld en winnaar van het toernooi in 2009 schoot nog wel uit de startblokken, hij nam een dubbele break voorsprong in de eerste set. Na die 3-0 pakte Murray nog twee games.

“Ik begon scherp, dat moet ook tegen een goede speler als Baghdatis, maar daarna maakte ik ineens veel te veel fouten. Ik weet niet hoe dat kan."

"Dat een partij zo kan omkeren gebeurt soms. Ik had wat last van mijn linkerpols, ik denk dat het komt doordat ik weer moest wennen aan de snelle banen”, stelde Murray.

Ontregelen

“Ik wist dat ik moest blijven vechten en dat ik zijn spel moest zien te ontregelen”, zei Baghdatis, die nu drie van de vier onderlinge ontmoetingen heeft gewonnen.

“Misschien tref ik hem steeds als hij geen zin heeft”, zei de mondiale nummer twintig toen hem werd gevraagd naar zijn geheim.

Voor Murray was het de eerste wedstrijd sinds zijn verloren Australian Open-finale. “Ik weet uit eigen ervaring dat het heel vermoeiend is om weer te moeten beginnen. Toen ik de finale speelde in Melbourne heb ik een week op bed gelegen, het was zo vermoeiend”, aldus Baghdatis, die in 2006 in de finale stond van het eerste grand slam-toernooi van het jaar.

Rust

Murray: “Misschien moet ik volgend jaar meer rust inlassen na de Australian Open. Maar ja, dat deed ik vorig jaar en daarna speelde ik een tijd niet goed.”

Baghdatis neemt het donderdagmiddag op tegen de Spanjaard Feliciano Lopez.

Bekijk video