ROTTERDAM - “We hebben erg goed gespeeld. We waren gefocust en scherp", reageerde Thiemo de Bakker op zijn zege met Robin Haase in het dubbelspel van het ABN Amro Tournament.

Het optreden van de twee twintigers tegen Feliciano Lopez en Marc Lopez stond in schril contrast met dat van de 'oudjes' Jacco Eltingh en Paul Haarhuis, die maandag kansloos onderuitgingen.

“Ze hadden zo lang niet met elkaar gespeeld. Dan is het niveau gewoon te hoog, al denk ik dat zij vroeger beter waren dan de beste dubbelspelers van nu", zo gaf Haase het illustere duo nog een compliment.

Strenge toelating

Beide mannen zouden graag vaker met elkaar spelen, maar de strenge toelating voor de dubbeltoernooien maakt dat lastig. De ATP heeft de criteria juist verlaagd om het dubbelspel aantrekkelijker te maken, maar De Bakker en Haase staan nog te laag.

“En bovendien hebben we vaak een ander schema", aldus Haase, die wel graag samen wil spelen op de grandslams, maar De Bakker ziet dat niet zitten. ''Het is te zwaar. Dan moet je vaak laat spelen en ben je vermoeid voor de single."

De Bakker en Haase kregen in Ahoy een wildcard van toernooidirecteur Richard Krajicek, vooral met het oog op de Daviscup, waarin Oekraïne volgende maand de tegenstander is.

Na het goede optreden tegen de Spanjaarden lijkt het logisch dat ze ook daar samen spelen. Het zal waarschijnlijk wel betekenen dat beiden drie partijen in een weekeinde spelen. “Maar ik denk dat we dat kunnen. Het is ons allebei al een paar keer gelukt'', aldus De Bakker.