POZNAN - Door een schouderblessure stond het WK voor Teun Rohof een paar weken op de tocht. Maar in Polen is weinig te merken van de voormalige kwetsuur van de Amsterdammer. Rohof zijn schouder houdt zich stabiel en de international geniet.

"Het gaat goed", vertelt Rohof. "Zowel met mij als met de schouder. Hij reageert niet op de inspanningen en dat is een heel erg goed teken. Ik speel nog met een brace en tape om de schouder heen, maar verder houdt hij zich goed."

"Tegen Namibië viel ik, het was de eerste keer dat dat gebeurde sinds ik die blessure opliep. Maar ik heb er tijdens de wedstrijd niet bij stilgestaan. Ik kon gewoon verder."

Stand-in

Rohof speelde tegen de Afrikanen zowel in de voorhoede als achterin. "In principe ben ik de stand-in voor Willem (Hertzberger, red.) op rechtsachter. Gisteren heeft Willem alles gespeeld en vandaag kreeg hij even rust. Daardoor kwam ik daar te staan. Voorin is leuk, maar ik vind het ook prima om het spel voor mij te hebben."

De multifunctionele Amsterdammer is blij om in Poznan te zijn. "Ik vind het super mooi hier. Mooier dan verwacht. Het lijkt wel wat op India (waar Rohof met het veldteam van Nederland vorig jaar het WK speelde, red.). De sfeer is goed en er zitten toch wel aardig wat mensen. Het wordt groots aangepakt. Ik ben blij dat ik hier ben."