POZNAN - Philip Engelkens tekende woensdagmiddag voor zijn eerste WK-treffers. In de 13-0 walk-over van Oranje op Nambië was de aanvaller twee keer succesvol. De Kamponger had meer verwacht van de Afrikaanse tegenstander.

"Dat Duitsland zo dik van Nambië won, was al een kleine graadmeter", laat Engelkens weten. "Maar ik had niet verwacht dat het zo makkelijk zou gaan. Ik had verwacht dat Nambië tegen ons meer tegenstand zou bieden."

"Het was niet echt zaalhockey wat Nambië speelde. Dat zag je aan de manier waarop ze de ballen aannamen. Ook zaten ze niet laag, zoals je normaal gesproken wel doet in de zaal. In Nederland zou deze Nambische ploeg niet mee kunnen komen op Hoofdklasse-niveau. En ook in de Topklasse zouden ze het moeilijk hebben. Maar ik ben blij dat er zijn hoor."

Kneuzinkje

Regelmatig vlogen ballen die afkomstig waren van Namibische sticks de lucht in. "Daar heb ik zelfs nog een doelpunt aan over gehouden", lacht Engelkens. "Een bal kwam, vlak voor de goal op mijn hand terecht, die aan mijn stick zat en belandde daarna in het doel. Ik heb er een klein kneuzinkje aan overgehouden. Niets ernstigs."

"Al met al was het een lekker potje. Het geeft een goed gevoel om twee keer te scoren. Ik ben de vijfde spits van het team en ben blij dat ik, als ik speeltijd krijg, ook wat kan laten zien naar het team toe. Vandaag kreeg ik meer minuten dan gisteren. En hopelijk kom ik morgen ook weer aan spelen toe."

Feilloze start

Engelkens is opgetogen over de feilloze WK-start van Oranje. Nederland is na twee duels gedeeld koploper in poule A. Maar op gouden bergen hoeft Nederland volgens de aanvaller niet te rekenen.

"Wij zijn nog steeds de underdog. Morgen staan twee belangrijke wedstrijden (Duistland en Australië, red.) op het programma. Als we dan drie punten pakken hebben we het redelijk goed gedaan."