POZNAN - Het Nederlands zaalhockeyteam heeft woensdag zijn tweede WK-duel met speels gemak gewonnen. De mannen van bondscoach Robin Rösch hadden geen enkele moeite met het zwakke Namibië: 13-0. Aanvoerder Robert Tigges scoorde zes keer.

Vanaf het beginsignaal was duidelijk dat Nederland een makkelijke middag tegemoet ging tegen de enige Afrikaanse afgevaardigde op het WK. Binnen drie minuten haalde Oranje drie corners. Mirco Pruyser benutte de laatste korte hoekslag en opende de score.

Nambië, dat gisteren met 18-0 klop kreeg van Duitsland, kon de score in de eerste tien minuten nog aardig beperkt houden. Maar daarna was het gedaan met de weerstand van de Afrikanen. Via Robbert van de Peppel en Philip Engelkens stond de teller na een kwartier op 3-0.

Geen dreiging

Zonder de geblesseerde sterspeler Siyabonga Martins zorgde Nambië amper voor aanvallende dreiging. Even deden de Afrikanen het publiek opveren. Alleen was dat niet vanwege een doelrijpe kans, maar doordat aanvaller Anathi Hans zijn schoen verloor en op zijn sok verder speelde.

Twee doelpunten van Robert Tigges brachten de ruststand op 5-0, waarna Oranje in het tweede bedrijf vrolijk doorging met het opvoeren van de score. Maurits Hertzberger nam de zesde treffer voor zijn rekening, waarna Tigges binnen drie minuten een hattrick produceerde.

Man minder

Het werd nog erger voor de arme Afrikanen, In de slotfase liep verdediger Tyrone Kotze tegen een gele kaart aan, waardoor Nambië een aantal minuten met een man minder kwam te staan.

Teun Rohof tekende voor de tiende Nederlandse treffer, waarna Engelkens, Tigges en Pruyser de eindstand op 13-0 bepaalden. Een recordscore voor de Oranjemannen op een WK Indoor.