ROTTERDAM - Thiemo de Bakker was dinsdag opgelucht na zijn overwinning op de Duitser Philipp Petzschner in de eerste ronde van het ABN Amro World Tennis Tournament.

''Het was hard nodig om te winnen dit jaar'', bekende de Nederlander, die in 2011 nog geen zege had genoteerd.

De Bakker had het niet makkelijk tegen zijn Duitse opponent. Hij won de eerste set met 6-4, maar had in de tweede weinig in te brengen (0-6).

Fouten

De Bakker trok de partij daarna alsnog met 6-1 naar zich toe. ''Het was moeilijk om door zijn service heen te komen."

"De tweede set liet ik zeker niet lopen, maar ik had wat pech aan het begin en daarna maakte ik een paar fouten. Gelukkig won ik de eerste zware game van de derde set. Daarna kwam het goed.''

De Bakker hoorde kort voor zijn partij dat niet Ernests Gulbis (de nummer 21 van de wereld) maar Petzschner zijn opponent zou zijn. “Ik had al een beetje verwacht dat ik tegen Petzschner zou moeten spelen omdat Gulbis al een paar dagen niet was komen trainen. Maar vanochtend was hij er ineens wel en zou hij gaan spelen. Maar nadat hij van de fysio kwam bleek hij toch niet mee te doen.”

Lastige jongen

De Nederlander had het moeilijk tegen lucky loser Petzschner (de nummer 64 van de wereld), van wie hij de eerste partij van 2011 verloor. “Het was geen mooie partij en Petzschner is ook een lastige jongen. Ik houd niet van die lage slice. Gelukkig pakte ik hem aan het eind van de eerste set.''

''De tweede begon ik met een goede service maar die retourneerde hij ook weer goed. En toen werd ik onzekerder en verdedigend. Maar de laatste game speelde ik goed waardoor ik in de derde set goed door kon gaan. Uiteindelijk stond ik een dubbele break voor en dat betekent negen van de tien keer winst.”

Negatieve reeks

De Bakker doorbreekt met de overwinning een negatieve reeks. Zesmaal op rij verloor hij in de eerste ronde.

“Ik kijk niet naar vorig jaar. Toen was ik moe en had ik last van mijn voeten. Maar dit jaar begon minder dan ik had gehoopt. Ik speelde niet slecht maar het wilde niet. Vandaag was geen mooi tennis, maar ik heb wel gewonnen en dat wekt vertrouwen. Het tennissen komt dan wel.”

Bekijk de video