DUBAI - Tiger Woods verdient meer respect voor zijn enorme bijdrage aan de golfsport. Dat meent Martin Kaymer, de Duitse nummer twee van de wereldranglijst.

''We moeten dankbaar zijn voor wat hij heeft gedaan voor het golf en het hem niet zo moeilijk maken'', zei Kaymer dinsdag in Dubai.

De Duitser ziet in het Arabische emiraat een lang gekoesterde wens in vervulling gaan. Hij loopt donderdag en vrijdag gelijk op met het Amerikaanse golficoon in de eerste twee ronden van de Dubai Desert Classic. ''Ik wil dit al vanaf 1997, toen ik Tiger de Masters zag winnen.''

Rampzalig

Veertienvoudig Majorwinnaar Woods beleefde vorig jaar een rampzalig seizoen. Hij won geen enkel toernooi. Het seizoen werd overschaduwd door zijn buitenechtelijke escapades.

Kaymer: ''We weten allemaal dat hij op dit moment wat worstelt met zijn spel. Maar laat hem maar eerst wat zaken in zijn privéleven oplossen. Ik heb veel respect voor hem.''

''De Masters in 1997 was een van de eerste golftoernooien die ik zag op televisie. Het was een enorme inspiratie en motivatie om de beste speler van de wereld op die manier een toernooi te zien winnen.'' Woods won destijds met twaalf slagen voorsprong.

De organisatie van de Dubai Desert Classic heeft ook de Engelsman Lee Westwood gekoppeld aan Woods en Kaymer. Daarmee bestaat de zogeheten 'flight' uit de top drie van de wereldranglijst.

Nederlanders

Het toernooi in Dubai maakt deel uit van de Europese Tour. Ook de Nederlanders Joost Luiten, Robert-Jan Derksen, Maarten Lafeber en Floris de Vries komen in actie op de Emirates Golf Club. Het prijzengeld bedraagt 2,5 miljoen dollar (1,8 miljoen euro).