Elke week wordt in het magazine NUsport een bekendheid uit de voetbalwereld geïnterviewd aan de hand van tien stellingen. Op dinsdag verschijnt op de website diens reactie op stelling nummer elf. Deze week geeft de algemeen directeur van Ajax zijn mening.

11. Binnen anderhalf jaar is Ajax kampioen en kerngezond, anders stap ik op.

"Dat 'kerngezond' gaat lukken. Maar kampioen… mijn hersenen denken dat ik ze er nog zelf in kan schieten, maar mijn benen schieten tekort, haha. Kampioen worden, is voor een deel ook een paar ballen die net goed vallen. Vorig seizoen hadden we 'm verdiend. En ik denk dat we de voorwaarden aan het scheppen zijn om straks een reeks neer te zetten."

"Als er een betere voor mijn baan is, ben ik de eerste die zegt: ik heb mijn ding gedaan, ga je gang. Het is een zware baan. Veel zwaarder dan ik gedacht had. Ik heb grotere bedrijven geleid, had niet gedacht dat ik zoveel tijd, energie, bloed, zweet en tranen kwijt zou zijn. Er is wel eens gesuggereerd dat ik 32 uur per week werk. Soms heb ik het idee dat ik 32 uur in een dag stop. "

Steun

"Gelukkig heb ik de steun van het thuisfront anders is het helemaal niet te doen. Ja, ze hebben thuis wel eens gezegd: houd ermee op. Hebben ze ook best gelijk in gehad door dat te zeggen. Er komt veel op je af."

"Maar ja, ik ben hier geboren en getogen. Het is míjn Amsterdam, míjn Ajax, je ziet wat die club kan doen met al die mensen. Echt, een betere zou ik toejuichen. Maar tot die tijd werk ik knetterhard door."

De antwoorden van Van den Boog op de overige tien stellingen, over onder meer Danny Blind, Bas Dost en Johan Cruijff zijn te lezen in het nieuwe nummer van het NUsport-magazine, dat nu in de winkel ligt en online te bestellen is.