NIEUWEGEIN - De Nederlandse volleybalmannen spelen hun thuiswedstrijden in de European League in Leek en Rotterdam. Dat maakte volleybalbond Nevobo maandag bekend.

Oranje is ingedeeld in groep B, met Spanje, Griekenland en Oostenrijk. Tegen elk land wordt vier keer gespeeld, twee keer thuis en twee keer uit. Nederland begint het toernooi eind mei met twee uitwedstrijden tegen Spanje.

Vervolgens staan in juni de thuisduels tegen Griekenland (Topsportcentrum Leek) en Oostenrijk (Topsportcentrum Rotterdam) op het programma. Later in die maand volgen de uitwedstrijden tegen diezelfde landen. Begin juli is Spanje, opnieuw in Rotterdam, de laatste tegenstander.

De drie groepswinnaars plaatsen zich, samen met gastland Slowakije, voor de Final Four. Die wedstrijden zijn van 15 tot en met 17 juli. In groep A zitten België, Slovenië, Groot-Brittannië en Portugal. Roemenië, Slowakije, Turkije en Wit-Rusland vormen groep C.

World League

De Nederlandse volleyballers deden de laatste jaren mee aan de World League. De Nevobo vond het na het mislopen van het Europees kampioenschap sportief niet verantwoord om mee te doen aan het prestigieuze toernooi.

Peter Blangé stapte in december op als bondscoach. Op korte termijn hoopt de Nevobo zijn opvolger te presenteren.