AMSTERDAM - In lijn met het seizoen wisten de Green Bay Packers zich ook in de Superbowl staande te houden, ondanks veel tegenslagen. Hierbij werd het team uit Wisconsin wel in het zadel geholpen door de slordig spelende Pittsburgh Steelers.

Na een flitsende start dit seizoen gevolgd door een golf aan blessureleed, toonde Green Bay veerkracht en wisten zij toch de Superbowl te behalen. Eenzelfde scenario voltrok zich in de wedstrijd tegen de Steelers.

“De Superbowl was ons seizoen ten voeten uit!,” stelt linebacker Desmond Bishop van de Packers tegenover Sports Illustrated. “Ups, downs, een achtbaanrit, geblesseerde mensen en een omslag van het momentum. We hebben weer veerkracht getoond. We zijn als één man blijven vechten.”

Blessureleed

Deze overwinning zal echter niet de geschiedenis in gaan als een klassieker. Daarvoor kende het duel te slordig spel en een te passieve houding van beide ploegen. De blessures gaven deze editie van de Superbowl nog het nodige spektakel.

Zo brak Charles Woodson, cornerback van de Packers, zijn sleutelbeen. “Toen ik de röntgenfoto’s zag, en de schade zo groot was dat ik niet meer terug het veld op kon, heb ik keihard zitten janken,” verklaarde hij na afloop tegenover de The New York Times. “Maar mijn teamgenoten wisten wat ze te doen stond. De Superbowl is binnen en als de coaches het toe laten, neem ik de trofee misschien wel mee naar bed!”

Verslagenheid

Zo groot als de euforie is bij de Packers, zo groot is de teleurstelling bij de Steelers. Vooral quarterback Ben Roethlisberger heeft grote moeite met het verwerken van de nederlaag. De speler maakte na afloop van de wedstrijd een verslagen indruk. Hij weet het verlies aan zijn eigen optreden. “Als ik beter had gespeeld, hadden we een grotere kans gehad,” valt te lezen in The New York Times.