AMSTERDAM - Boston Celtics heeft zondag de koppositie in de Eastern Conference van de NBA verstevigd. Thuis wonnen de Celtics met 91-80 van Orlando Magic. Rajon Rondo was de grote man bij de Celtics met 26 punten.

Kendrick Perkins was verdedigend goud waard. Hij pakte dertien rebounds waarvan twaalf onder de eigen basket.

Ray Allen is nog enkele driepunters verwijderd van een record in de Amerikaanse NBA. De guard van Boston Celtics staat na de overwinning van zijn ploeg op Orlando Magic op een totaal van 2557 driepunters. Het record is nog in handen van Reggie Miller met 2560 stuks.

Ook Miami Heat, de nummer twee in het Oosten, boekte een overwinning. In Miami werd Los Angeles Clippers met 97-79 terzijde geschoven. Van het sterrentrio James, Bosh en Wade was Dwyane Wade zondag het meest trefzeker met 28 punten, acht rebounds en acht assists. LeBron James kwam niet verder dan twaalf punten.

Knicks

New York Knicks won in de eigen Madison Square Garden van Philadelphia 76ers. Het werd 117-103 voor de New Yorkers. Knicks-center-forward Amare Stoudemire was met 41 punten de topscorer van de wedstrijd.

Indiana Pacers was de enige bezoekende ploeg die er zondag met de zege vandoor ging. In New Jersey versloegen de Pacers de Nets met 105-86.