ROTTERDAM - Jesse Huta Galung staat de laatste tijd in de schaduw van landgenoten Thiemo de Bakker en Robin Haase. In Johannesburg baarde de Haarlemmer deze maand echter opzien door de veel sterker geachte Serviër Janko Tipsarevic te verslaan.

Bij het ABN Amro tennistoernooi in Rotterdam wil Huta Galung het Nederlandse publiek tonen dat hij niet minder is dan De Bakker en Haase.

''Ik heb een hele goede reeks achter de rug en sta hier vol zelfvertrouwen'', aldus Huta Galung, die zondag trainde met een andere landgenoot, Thomas Schoorel. Hij krijgt het in de eerste ronde meteen zwaar met de als vijfde geplaatste Oostenrijker Jürgen Melzer als opponent.

''Ik ken hem niet heel goed, maar ga uit van mijn eigen spel. Ik kom om hem te verslaan, anders hoef ik niet eens te beginnen.''

Bijzonder

Het is speciaal voor Huta Galung om in Nederland te spelen. ''Ik heb de toernooien van Alphen aan den Rijn en Scheveningen al eens gewonnen, dus het doet wel iets met me. En spelen in Ahoy is natuurlijk heel bijzonder.''