AMSTERDAM - Na door een blessure maandenlang nauwelijks gespeeld te hebben, maakt Rolf Muntz donderdag in Qatar zijn rentree op het hoogste niveau.

Eigenlijk was de beslissing om niet te starten in Qatar al genomen toen Muntz een mailtje de wereld in stuurde met de mededeling dat hij toch in staat was te spelen in Qatar.

Als oud-winnaar van die wedstrijd heeft hij nog altijd startrechten maar slepende rugklachten leken een streep te halen door deelname aan de editie van 2010.

"Na de laatste behandeling in januari ging het ineens een stuk beter", schreef Muntz, die daarop besloot alsnog in te schrijven voor de derde wedstrijd van de desertswing.

Woestijnstaat

Muntz reisde al vroeg naar de woestijnstaat om onder goede omstandigheden vlieguren te gaan maken. De rug mocht dan beter voelen, de routinier had nauwelijks gespeeld.

Kort na aankomst en de eerste holes in Qatar twitterde Muntz dat zijn rug nog steeds goed voelde, maar dat er nog wel wat werk te verzetten was voordat de wedstrijd die hij in 2000 won van start kon gaan, en ook na zijn oefenronde op dinsdag bleef er werk aan de winkel, realiseerde hij zich.

"Ik heb inmiddels twee dagen golf achter de rug en alles gaat nog steeds goed", reageerde Muntz na negen oefenholes op dinsdagmorgen met landgenoot Joost Luiten.

"Als ik mijn spel met Joost vergelijk moet ik duidelijk het krachthonk in. Joost slaat erg mooie en lange ballen en is steeds 25 meter langer dan ik… Maar mijn spel was ook prima. Alles nog een beetje aanscherpen, dan krijg ik veel birdiekansen."

Nederlands vlaggetje

Muntz is één van de vijf Nederlanders die in Qatar van start gaat. "Heb morgen een tafel voor 5 gereserveerd in de Players Lounge, met een Nederlands vlaggetje er op."

"Goed om iedereen weer te zien", twitterde Muntz over het vooruitzicht donderdag van start te gaan met Robert-Jan Derksen, Maarten Lafeber, Joost Luiten en Floris de Vries."