AMSTERDAM - Dertien sporters, allen voetballers, stonden sinds de eerste editie van 2000 op de inkomenslijst van NUsport en zijn voorganger Sportweek.

Uit het rijtje stamgasten blijkt dat spelers met een PSV-verleden een zakelijk instinct hebben. Ruud van Nistelrooij, Boudewijn Zenden, Arnold Bruggink, Mark van Bommel, André Ooijer, Jan Vennegoor of Hesselink en Kevin Hofland behoren al elf jaar tot de bestverdiende sporters in Nederland.

De andere leden van de harde kern van de 'Order of Merit' zijn Clarence Seedorf, Roy Makaay, Edwin van der Sar, George Boateng, Giovanni van Bronckhorst en Mario Melchiot. De club vaste klanten zag dit jaar in de persoon van Fernando Ricksen één sporter wegvallen.

Nu al is zeker dat Van Bronckhorst en Makaay komend jaar voor het eerst schitteren door afwezigheid. Beiden zetten halverwege 2010 een punt achter hun loopbaan.

NUsport brengt deze week de traditionele Inkomens Top 100. De volledige lijst is terug te vinden in het magazine dat vanaf dinsdag in de winkel ligt en nu al via de website te bestellen is.