Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Watson wint Farmers Insurance Open

AMSTERDAM - Bubba Watson heeft het Farmers Insurance Open op zijn naam geschreven. De golfer hield Phil Mickelson achter zich en pakte zijn tweede zege.
Door Golf.nl

Het was alweer zes jaar geleden dat de eerste twee plaatsen van een wedstrijd op de PGA Tour voor twee linkshandige spelers waren en net als toen was Mickelson een van die twee. Waar de huidige nummer zes van de wereld destijds Mike Weir achter zich hield, moest hij de eer nu laten aan Watson, die net een slagje beter was.

De longhitter uit Bagdad, Florida, speelde een goede laatste ronde op Torrey Pines. Natuurlijk waren er soms onnoemelijk lange drives, maar het was vooral ook het korte spel dat Watson hielp op weg naar de tweede zege uit zijn loopbaan.

"Het was geen gemakkelijke dag, maar ik hield me de hele dag aan mijn gameplan en holede een aantal belangrijke putts. Zo kom je er. Geduldig blijven, je kansen benutten en niet stilstaan bij de ballen die je niet maakt."

Beslissend gat

Watson kwam al vroeg in de ronde op kop van het veld, maar sloeg het beslissende gat desondanks pas op de achttiende waar hij een lastige putt holede om zijn voorsprong naar twee slagen uit te bouwen, daarmee Mickelson dwingend om heel aanvallend te spelen. Mickelson kon de noodzakelijke eagle echter niet maken waarmee de zege voor Watson met -16 een feit was.

Tiger Woods had zijn kansen op zijn zoveelste zege op Torrey Pines zaterdag al vergooid met een 74, en leek op zondag niet meer gemotiveerd op zijn minst een goed slotakkoord ten beste te geven. Met een 75 leverde hij een van de matigste scorekaarten van de dag in waardoor hij niet verder kwam dan de gedeeld 44e plaats.

"Ik ben verbaasd dat mijn spel zo wisselend was", reageerde Woods na afloop van de wedstrijd waarin hij vooral in de eerste - en deels ook nog in de tweede - ronde goed golf had laten zien.

"Ik had verwacht dat ik al verder was, maar ik heb nog tijd. In april dan moet mijn spel er echt klaar voor zijn", keek Woods al uit naar The Masters op Augusta National.


Lees meer over:

Tiger Woods

Aanbevolen artikelen