DEAUVILLE - De European Poker Tour in Deauville mist op dag 5 de Nederlandse inbreng. De Belgen, in grote getalen aanwezig in Frankrijk, doen het deze EPT wat dat betreft beter. Zowel Kenny Hallaert als Fried Meulders haalden dag 5 van de EPT.

Hallaert (foto) is een van de chipleaders en misschien wel de bekendste pokerspeler van België. Hij is de grote man achter het Belgisch Open in Namen. In de slipstream van Hallaert volgen veteraan Pierre Neuville en de broertjes Matthias en Christophe de Meulder. Beide broertjes zijn bekende Belgen van het programma Man Bijt Hond en zijn sinds een jaar Team PokerStars Pro.

Master Classics of Poker
Hallaert timmert al langer aan de weg in pokerland en kan bogen op goede resultaten. Hij werd zesde tijdens de Master Classics of Poker in Amsterdam in 2009 en won al een keer de 'Sunday Warm-Up voor meer dan honderdduizend dollar. Hallaert is op weg naar een nieuwe finaletafel, waar het vorig jaar in Monte Carlo op gruwelijke manier verkeerd ging.

Azen
Als een van de chipleaders speelde hij in de Grand Final een pot van 2,6 miljoen, toen hij all-in was met azen tegen de koningen van zijn tegenstander. Een koning op de 'turn' bezegelde het lot van de Belg, die hardop treurend en scheldend het casino verliet. Ook alle Nederlandse pokerspelers baalden, want Hallaert heeft net zoals de broertjes De Meulder, goed contact met de Nederlanders. Het is Hallaert en het Vlaamse poker zeker gegund om weer een finaletafel te halen. Die andere Vlaming, Fried Meulders werd vandaag 23ste (€ 23.000).

Volg de Nederlandse PokerStarsBlog voor live updates uit Deauville.