MALMÖ - De Franse handballers hebben zondag in het Zweedse Malmö de wereldtitel veroverd. De ploeg won in de finale met 37-35 van Denemarken na verlenging. Het is al de vierde keer dat het Franse mannenteam het wereldkampioenschap wint. De voorgaande drie keer waren in 2009, 2001 en 1995.

Na de reguliere speeltijd stond er 31-31 op het scorebord. Met dank aan Bo Spellenberg, die twee seconden voor het eindsignaal Denemarken op gelijke hoogte bracht en zo een verlenging afdwong.

In die extra tien minuten bleef het gelijk opgaan tot 34-34. Toen liep Frankrijk uit naar 36-34 door twee goals van aanvoerder Jérôme Fernandez.

Slotseconden

De Deense topschutter Mikkel Hansen maakte er nog 36-35 van, maar Michael Guigou tekende in de slotseconden nog een Franse treffer aan.

Frankrijk maakte op het WK in Zweden zijn favorietenstatus helemaal waar. De ploeg is regerend olympisch- en Europees kampioen en begon als titelverdediger aan het evenement.

Spanje

Tot aan de finale bleef de ploeg ongeslagen, alleen Spanje hield Frankrijk in de groepsronde op een gelijkspel. Spanje zou naar huis gaan met het brons. De Zuid-Europeanen wonnen zondag de kleine finale van gastland Zweden met 24-23.

Frankrijk moest er alles aan doen om Denemarken te bedwingen. Sterspeler Nikola Karabatic wierp er in totaal tien in, maar ook hij kon het verschil niet maken in de reguliere 60 minuten. De Denen vochten zich voortdurend terug in de wedstrijd. Vooral Hansen was trefzeker; hij maakte ook tien doelpunten.

De vierde wereldtitel brengt Frankrijk op gelijke hoogte met Zweden en Roemenië, landen die ook vier keer het WK wonnen.