ALKMAAR - AZ-aanvaller Kolbeinn Sigthorsson leek amper onder de indruk van zijn vijf treffers tegen VVV-Venlo: 6-1. De IJslander scoorde in de jeugd immers al eens tien keer in een wedstrijd.

''Echt waar. Dat was in IJsland, maar op het hoogste niveau was het nog niet gelukt'', zei Sigthorsson met een brede glimlach.

"Het geeft wel een fantastisch gevoel, al waren de doelpunten niet echt mooi. De eerste wel, die gaf me extra kracht.''

Sigthorsson bekende dat hij eigenlijk niet eens in de spits zou spelen.''De trainer wilde me op tien achter de aanvallers zetten, maar na overleg besloten we dat het beter was om Maarten Martens daar te laten spelen.'' De Belg bediende Sigthorsson twee keer: ''Het was achteraf een goede keuze.''

Verbeek

Door ingrijpen van de spelers heeft trainer Gertjan Verbeek zijn opstelling voor de wedstrijd tegen VVV-Venlo veranderd. De selectie was het niet eens met zijn tactische plan en de coach luisterde naar zijn groep.

''Ze hebben mijn vertrouwen terugbetaald. Dat laat zien dat we gegroeid zijn. De spelers hebben verantwoordelijkheid getoond", aldus Verbeek, die pas laat geconfronteerd werd met een afmelding van de aan zijn hamstring geblesseerde Erik Falkenburg.

''Toen moest ik het snel omzetten, maar dat is met hulp van de spelers goed afgelopen. Ik heb zaterdag een tweede tactische bespreking moeten houden. Dat doe ik normaal nooit."

AZ had dit seizoen juist moeite met scoren. ''We zijn eindelijk beloond met een klinkende overwinning."