BAHREIN - Maarten Lafeber is in de derde ronde van de Volvo Golf Champions door een ronde van 73 slagen (+1) ver teruggevallen in het klassement. Robert-Jan Derksen schoot dankzij een 68'er juist omhoog.

Hij is nu de beste Nederlander in dit invitatietoernooi voor titelhouders van de Europese Tour in Bahrein. Derksen noteerde zaterdag zes birdies en twee bogeys. Daarmee was hij een van de beteren op de voorlaatste dag.

De verrichting bracht hem op de gedeelde 33e plaats, een winst van zeventien. Lafeber, die na 36 holes nog top de top twintig behoorde, ging de omgekeerde weg.

Weinig uitzicht

Hij verspeelde op de drie achtereenvolgende holes een slag en kon er maar twee birdies tegenover stellen. De 43e plek biedt weinig uitzicht meer op een topnotering.

De Engelsman Paul Casey en de Zweed Peter Hanson zijn vooralsnog de belangrijkste gegadigden voor de hoofdprijs. Zij brachten hun totaal op 200, één slag minder dan de Noord-Ier Darren Clarke en de Zuid-Afrikaan James Kingston. De Spanjaard Miguel Angel Jimenez voelt zich met 202 ook nog zeer kansrijk.

Onder controle

Vooral de prestatie van Casey sprak onder de favorieten tot de verbeelding. Hij voldeed overal aan het gemiddelde van de The Royal Golf Club of Bahrain en speelde onder par. Met vier birdies en een eagle kwam hij uit op 66.

,,Morgen nog zo'n ronde graag'', zei de Engelsman na afloop. ,,Of in elk geval nog een keer spelen zoals vandaag. Ik bezorgde mezelf veel mogelijkheden, had alles onder controle.''