DEAUVILLE - Al jaren noteert pokerblogger Frank op de Woerd voor pokersite PokerNews ontelbaar veel pokerhanden van de professionele pokerspelers op de internationale pokertour. De man schrijft, leest en ademt poker en zat woensdag voor het eerst zelf achter de pokertafel tijdens de European Poker Tour in Deauville.

Het meedoen van Op de Woerd zorgde voor een 'buzz' op internet. Nadat de Nieuwegeiner zijn status op Facebook had veranderd in 'Thinking about playing EPT Deauville', volgden de reacties snel. Professionele pokerspelers wilden massaal een paar procenten investeren in de $ 5.300 buy-in van Op de Woerd.

Gunnen
"Het is echt bizar hoeveel steun ik kreeg uit de pokerwereld", vertelt Op de Woerd. "Pokerspelers vroegen weleens aan me of niet een keer mee wilde spelen. Maar ik wilde ze zelf niet vragen om mij te 'backen', omdat ik dacht dat de relatie blogger en speler te veel zou verstoren. Nu boden ze het aan dus dat is anders natuurlijk. Uiteindelijk heb ik tachtig procent van mijn buy-in verkocht aan pokerspelers als Jorn Walthaus, Noah Boeken en Lex Veldhuis. Ik denk dat ze vertrouwen hadden in mijn pokercapaciteiten, maar ik denk vooral dat ze het me wel gunden."

Exit
Na een goede eerste dag, waar hij Team PokerStars Pro Liv Boeree uitschakelde, zat het donderdag tegen voor de Nieuwegeiner. Hij kreeg een 'bad beat' (speler met de beste hand verliest, red.) om de oren, waarvan hij ze normaal gesproken elke dag wel een paar van opschrijft voor de live reporting van PokerNews. Met een aas en een boer ging de Nederlander all-in om gecalld te worden door een tegenstander met aas twee.

Ervaring

Perfecte uitgangssituatie om het aantal chips te verdubbelen, totdat er twee tweeën op de de tafel verschenen. Exit Op de Woerd en einde van een pokersprookje. Toch hielp zijn lange ervaring als blogger wel. "Ik zie dit zo vaak gebeuren als ik zelf langs de tafel loop."

Nooit meer?
Het verschil tussen zelf spelen en erover schrijven is nogal groot, aldus Op de Woerd. "Normaal zie ik maar een paar handen van de spelers. Nu zie ik elke hand, krijg je de 'flow' van de tafel mee en moet je ook veel troephanden weggooien." Het was een prachtige ervaring, maar toch blijft de blogger bij zijn leest. "Het was geweldig, maar dit gaat niet nog een keer gebeuren. Ik vind live reporting doen ook heel leuk en je kunt niet alles hebben." Zijn blik verraadt andere gedachten.

Bekijk hier de pokerhanden waar Op de Woerd over twijfelde tijdens zijn eerste dag EPT Deauville.