DEAUVILLE - Anderhalf jaar lang had Shander de Vries een 'downswing', waar het pokeren niet geweldig ging. Sinds de Groningse student zich echter kwalificeerde voor de European Poker Tour in Barcelona en daar vierde werd  (€ 222,000), is hij niet te stoppen.

De Vries lijkt wederom als beste Nederlander te eindigen. Alle andere grote Nederlandse namen als Jorn Walthaus, Pieter de Korver, Joep van den Bijgaart en Steven van Zadelhoff zijn al uitgeschakeld.

Vis

De 'verse Franse vis', zoals de Nederlandse pokerspelers de Franse pokerspelers graag noemen, mag dan vers zijn en soms wat fishy pokeren, weinig van de 21 Nederlanders wisten hiervan te profiteren. 55 procent van het deelnemersveld is Frans, daarna volgt het Belgische deelnemersveld op respectabele afstand.

Drie kanshebbers
Op dit moment zijn er nog drie Nederlanders in de race, Shander de Vries, Steven Razab-Sekh en qualifier Michel Betting. Met nog tweehonderd spelers in het Main Event is het te hopen dat één van de drie kan verrassen in Frankrijk, zodat we weer een finaletafel kunnen noteren. Deze zal maandag gespeeld worden om de hoofdprijs van 880 duizend euro.

Geldprijzen

De Vries is op dit moment de Nederlander met de beste kansen. Hij zit er rustig bij in het congrescentrum tegenover het casino en hij richt zich vandaag voornamelijk op het halen van 'het geld'.