Steven van Zadelhoff en Koen de Bakker zijn de eerste dag van de European Poker Tour in Deauville het beste doorgekomen. De twee bekende Nederlandse pokerspelers eindigden allebei met meer dan zeventigduizend chips, nadat ze met dertigduizend begonnen waren.

Vandaag, op dag 1b komen er meer Nederlanders in actie tijdens de EPT Deauville. Veel pokerspelers zien het toernooi als een uitgelezen mogelijkheid om geld te verdienen door het 'matige' niveau, maar dit wordt nog niet gestaafd met resultaten. Slechts Van Zadelhoff en De Bakker wisten zich in het Franse spelersveld goed staande te houden.

Constant Rijkenberg
Vandaag komen Nederlandse kanonnen als Patrick Renkers, Bas Faessen, Joep van den Bijgaart en Pieter de Korver in actie in de Franse kustplaats. Eén Nederlander valt op bij de startlijst in Normandië vandaag: Constant Rijkenberg. De Nederlander won anderhalf jaar geleden de European Poker Tour in San Remo (1,5 miljoen euro), maar kreeg daarna grote problemen door een 'backingschandaal'. Volgens de geruchten had de jonge Amsterdammer te veel procenten van zijn buy-in van 5.000 euro verkocht aan pokerspelers.

Rust
Het kwam erop neer dat hij volgens de geruchten meer dan de 1,5 miljoen moest uitbetalen aan zijn investeerders, hoewel dat hij zelf altijd heeft ontkend. Daarmee was Rijkenberg lang de risee van de Nederlandse pokerwereld. Op pokerfora werd hij zwart gemaakt, iedereen kreeg nog geld van hem, maar de laatste maanden lijkt de rust teruggekeerd in het leven van de jonge Nederlander en lijkt hij op de weg terug. Vandaag doet hij voor het eerst weer mee aan een EPT na zijn wonderbaarlijke zege in Italië, die hem meer problemen opleverde dan geluk.