AMSTERDAM - RKC plaatste zich dinsdagavond als eerste club voor de halve finales van de KNVB Beker, maar tot een uitzinnige feeststemming leidde dat niet in Waalwijk.

Dat de nummer twee van de Jupiler League afrekende met de amateurs van Noordwijk, werd als de normaalste zaak van de wereld beschouwd.

Al was het krachtsverschil wel heel groot, erkende ook man van de wedstrijd Roald van Hout. "Het was een eenzijdige pot voetbal", zei de middenvelder die een onvervalste hattrick voor zijn rekening nam.

"We waren vanaf het begin gefocust", zei Van Hout. "Vorige week wonnen we pas na strafschoppen van Achilles '29 en zo'n scenario wilden we ten koste van alles voorkomen. Het blijft bekervoetbal, dus het kan alle kanten op. "

Grote cijfers

Van Hout weigerde de blunder van Noordwijk-doelman Robert Spaan, al in de derde minuut, als cruciaal te benoemen. "We waren zoveel beter, dat we hoe dan ook met grote cijfers gewonnen hadden."

Van Hout kijkt uit naar de loting. Hij hoopt op een confrontatie met Ajax. "Dat lijkt me geweldig. Al kunnen we nu alleen nog maar mooie tegenstanders loten. FC Utrecht of Ajax. Het is eigenlijk allemaal even zwaar."